Приемането на България в  е изключителна крачка напред за цялостна

...
Приемането на България в  е изключителна крачка напред за цялостна
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Шенген по вода и въздух е крачка напред към евроинтеграцията ни

Приемането на България в  е изключителна крачка напред за цялостна интеграция в Европейски Съюз. Това е триумф за българската страна и българското държавно управление. Това съобщи пред БНР министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той акцентира, че все още няма съответна дата за сухопътните граници. По думите му диалозите с Австрия в тази посока не престават.

Стоянов бе безапелационен, че България не е приела от Сирия и Афганистан. Ангажиментът на страната ни касае отговорности по Дъблинския правилник - отговорности на страната по първо влизане в Европейски Съюз, разясни вътрешният министър.

Според Стоянов през 2023 година Министерство на вътрешните работи е свършило своята работа във връзка с незаконната миграция. Министърът уточни, че през последните месеци обстановката по границата с Турция е извънредно спокойна.

Той акцентира, че един от целите на държавното управление е битката с пътния травматизъм. По думите му през 2023 година е имало доста по-малко пътни произшествия.

По отношение на идната ротация той съобщи, че министър председателят и вицепремиерът ще дадат оценка на всички министри. Стоянов разясни, че е подготвен да остане на поста и да довърши започнатото.
 България потвърдила, че може да охранява и границите на обединена Европа
България потвърдила, че може да охранява и границите на обединена Европа

Калин Стоянов похвали Министерство на вътрешните работи за напъните за Шенген
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР